Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Arrangement

50 år med arkeologiske undersøkelser i bygrunnen

Del denne artikkelen

Arkeologiske undersøkelser i bygrunnen gjennom femti år: ny kunnskap, men til hvilken nytte?

I 1971 gikk startskuddet for en av de store planlagte arkeologiske utgravningene i Trondheims bygrunn, i Søndre gate. Det var langt fra første gang arkeologene gravde i bygatene, og på 70-tallet var det en stående vits at det burde ha vært glidelås på Søndre gate. Når vi nå markerer at det er 50 år siden de mer planmessige utgravningene startet, spør vi: Hvilken ny kunnskap om byens historie har denne typen undersøkelser frembrakt, og hvordan er kunnskapen formidlet? Det er store kostnader forbundet med store arkeologiske undersøkelser – står prisen i forhold til nytteverdien?

Vi har invitert tre av arkeologene som var med på utgravningene på 1970-tallet, og som fortsatt er sentrale i byens arkeologimiljø: Axel Christophersen, Ian Reed og Øivind Lunde, til en samtale med journalist Jo Skårderud.

Gratis, men på grunn av begrenset antall plasser anbefales plassbillett fra Hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/arkeologitrondheim

Arrangementet er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek og Kunnskapsbyen Trondheim.

Foto: Riksantikvarens utgravningskontor/NTNU Vitenskapsmuseet

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?