Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Julebyen Trondheim sørger for opplevelser for alle sanser

Del denne artikkelen
Eventyrlig stemningsbilde av julemarkedet på Torvet i Trondheim.

Julestemning: Du hører bjelleklang og jevne tramp fra hest og slede, lukter smultring og ser det lysende juletreet på julemarkedet midt på Torvet i Trondheim. Øyvind Blomstereng/Visit Trondheim

Julestemningen er til å ta og føle på i Midtbyen i desember. Det sørger de glitrende gatene og det trivelige julemarkedet på Torvet for.

Tekst
Grete Kristin Hennissen
Foto
Midtbyen management

– Det tradisjonelle julemarkedet er i realiteten blitt en ti dager lang førjulsfestival. På Torvet i desember kan du handle lokalprodusert håndverk i markedsbodene, få med deg unike kulturopplevelser og spise kortreist mat- og drikke, forteller Rigmor Bråthen.

Hun har de to siste årene vært daglig leder for Midtbyen management, og er overbevist om at Midtbyen er det perfekte stedet å være for å komme i julestemning.

– Hvis du tar turen til Midtbyen før jul vil du få med deg en eventyrlig stemning med julegater, mørketidsbelysning og juleutstillinger i butikkvinduene. Den vakre julegrana, de dekorerte bodene og den hyggelige kafélavvoen setter prikken over i-en, lover Bråthen.

 • Bilde av julemarkedet i blåtimen.

  Eventyrlig førjulsfestival: – I den stemningsfulle blåtimen blant dekorerte boder, trær og tusenvis av små lys, er det nesten som å tre inn i et magisk juleeventyr, sier festivalsjef Eileen Brandsegg. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av utstiller på julemarkedet.

  Julemarkedet har 110 utstillere med et rikt utvalg av varer. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av utstiller på julemarkedet.

  Julemarkedet har 110 utstillere med et rikt utvalg av hjemmelagde varer. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av julemarkedet sett fra Hornemannsgården.

  Julemarkedet i Trondheim foregår i byens storstue, Torvet. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av hest og slede

  Hvis du vil se mer av Trondheim under julemarkedet, kan du bli med på tur med hest og slede. Foto: Jørn Adde/Midtbyen management

 • Bilde DDE-konsert under julemarkedet på Torvet.

  Julemarkedet i Trondheim er en ti dager lang førjulsfestival med 150 kulturarrangementer. Her fra fjorårets konsert med DDE på julemarkedsscenen. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av Nordre gate før julegatene blir tent.

  Før julegatene blir tent i Nordre gate. Foto: Karlsen foto/Midtbyen management

 • Bilde av Nordre gate etter at julegatene er tent.

  Etter at julegatene er tent i Nordre gate. Foto: Karlsen foto/Midtbyen management

 • Eventyrlig julegatetenning med Askepott og prinsen. Foto: Midtbyen management

 • Bilde av prinsen og Askepott på scenen.

  Eventyret med Askepott startet på Cicignons plass og bevegde seg gjennom julegatene, som et teater som vandrer fra scene til scene, før det hele ble avsluttet på Torvet. Foto: Karlsen foto/Midtbyen management

Førjulstid og magisk lys. Her er noe av det du kan oppleve i Midtbyen før jul:

En eventyrlig førjulsfestival midt i hjertet av Trondheim

Julemarkedet i Trondheim arrangeres på Torvet hvert år, og i år varer det fra 11. til 20. desember. Da markedet ble arrangert for første gang i 2003 besto det bare fem boder. I dag er markedet en ti dager lang festival med110 markedsboder og 150 kulturarrangementer.

– Få med deg musikkteateret «Jenta og julegildet» og bli med den modige jenta i bygda som må ut i skogen for å hente julematen trollet har stukket av med, anbefaler festivalsjef Eileen Brandsegg i Midtbyen management. – Eller bli med på «Vektermysteriet», et fortellerteater hvor barna selv kan være med og hjelpe vekterne med å løse mysteriet med de forsvunnede gjenstandene.

På Torvet finner du i tillegg et tradisjonsrikt julemarked med håndverk, lokalprodusert mat og julegrantrær. I Kafélavvoen eller GranBAR kan du nyte kortreist mat og lokalt brygg, mens du blir underholdt av båltrubadurer og fortellereventyr.

Festivalsjefen forteller at de som vil se mer av Trondheim kan bli med på byvandring med lommelykt gjennom byen eller tur med hest og slede.

– I den stemningsfulle blåtimen blant dekorerte boder, trær og tusenvis av små lys, er det nesten som å tre inn i et magisk juleeventyr, lover Brandsegg.

Les mer på julemarkedet-trondheim.no

Eventyrlig julegatetenning med Askepott og prinsen. Foto: Midtbyen management

Eventyrlig julegatetenning: Julegatene i Midtbyen ble tent av selveste Askepott og prinsen. Foto: Midtbyen management.

Lys mot mørketida

Mørketidsbelysningen skaper en lyser og mer stemningsfull i Midtbyen fra den slås på i midten av november til det går mot lysere tider i februar. Hvert tre lyser med tusen stjerner i de mørke vintertimene. Mørketidsbelysning kan du oppleve i Kongens gate, i Nordre gate og i Thomas Angells gate fram til Cicignons plass.

Den magiske julestemningen kom til fulle da de vakre julegatene ble tent av selveste Askepott siste helga i november. Eventyret startet på Cicignons plass og bevegde seg gjennom julegatene, som et teater som vandrer fra scene til scene, før det hele ble avsluttet på Torvet. Julegatene er tent fram til 10.–15. januar.

Og sist, men ikke minst: Den tradisjonelle julegrana på Torvet. Hvert år henter Trondheim kommune ei høy gran, setter den midt på byens viktigste torg og pynter den med glitrende julelys. I år ble julegrana hentet av Trondheim bydrift ved Fosseskansen barnehage midt mellom nedre og øvre Leirfoss. Tradisjonen tro ble julegrana på Torvet i Trondheim tent første søndag i advent med ordførerens åpningstale, Frelsesarmeens musikk og julegryte, og juletoner fra Bispehaugen musikkorps.

Les mer om julegrantenningen på TRD Events.

Tre på Facebook

Hva synes du skaper julestemning i Midtbyen?

Facebook-bilde av Laila HøisethLaila Høiseth
Julelysene/julegatene, juletreet på torget og julemarkedet.

 

 

Facebook_Renathe Rønne JønlandRenathe Rønne Jønland
Snø, lys, julesanga og masse liv.

 

 

Profilbilde på Facebook av Solveig Viseth IngebrigtsenSolveig Viseth Ingebrigtsen
Lys på trær og fasader er det som gir meg den gode julestemningen.

 

 

Sjekk ut kalenderen TRD Events for alle arrangementer i julebyen Trondheim.

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?