Bydel & bygg

Energi-rådgiverne er løs

Del denne artikkelen

På et bibliotek nær deg: Anna Soleika Peters er en av energirådgiverne du kan treffe på bibliotek-stand i dagene som kommer. Foto: Knut Okkenhaug

Er du boligeier i Trondheim og ønsker råd om hvordan du kan finne best mulig energiløsninger – løsninger som både er grønne og lønnsomme? Ta turen til ditt lokale bibliotek, eller inviter en energirådgiver hjem!

Tekst
Knut Okkenhaug

Fra 25.oktober frem til 9.november  er det Energi-uker i Trondheim. I denne tiden tilbyr Trondheim kommune gratis og uforpliktende ENØK-rådgivning til alle boligeiere.

–Nå har du en gylden anledning til å å møte en energirådgiver- enten  på stand eller hjemmebesøk – en som kan hjelpe deg å finne grønne og lønnsomme energiløsninger, sier Anna Soleika Peters. Hun er en av rådgiverne som du kan komme til å møte på ditt lokale bibliotek i uke 44.  

Gode og lønnsomme råd: Anna Soleika Peters med flere skal kunne gi deg gode råd om hvordan finne grønne og lønnsomme energiløsninger for din bolig. Du kan treffe henne på lokale bibliotek frem til 2.november. Relevant info får du også ved å ringe ENØK-telefonen tlf: 466 26 000, eller på trondheim.energiportalen.no. Foto: Knut Okkenhaug

Mest lønnsomt nå
Tilbudet om gratis og uforpliktende ENØK-rådgivning er tidsbegrenset og gjelder alle boligeiere i Trondheim, men er spesielt myntet på eiere av oljefyr eller oljekamin. Fra 1.januar 2020 er det ikke lenger tillatt å bruke fossil fyringsolje eller parafin til oppvarming av bygg i Norge.

– Det kan både være “litt smarter” og faktisk mest lønnsomt å bytte ut den gamle varmekilden i år: Enovas  tilskuddsordninger for oljeutfasing er nemlig på det høyeste i 2018. Neste år halveres beløpet, inntil det ikke lenger er noe å hente når forbudet trer i kraft, sier Anna Soleika Peters. Hvis du lurer på hva fyringsforbudet for mineralolje innebærer finner du info om dette her, samt hva du må gjøre med oljetanken når du avvikler fyringsanlegget.

På denne siden til Trondheim kommune kan du også finne svar på spørsmål du har. 

Her finner du rådgiverne
Anna samt en annen energirådgiver blir å finne på stand på flere bibliotek i tiden som kommer: Mandag 29.oktober besøker de Risvollan bibliotek (kl.11.00 til 18.00), tirsdag 30.oktober og onsdag 31.oktober står hovedbiblioteket for tur (kl. 11-17). Torsdag 1.november forflytter de seg til Byåsen bibliotek (kl. 11-18), deretter drar energirådgiverne til Saupstad bibliotek hvor de blir å finne fredag 2.november fra kl. 11-16.

Du kan også ringe ENØK-telefonen på hverdager i kampanjeperioden (tlf: 466 26 000, mellom kl. 09-16) Her kan du også bestille hjemmebesøk av en energirådgiver, men denne tjenesten har begrenset antall.

Energipris deles ut
I løpet av Energi-ukene skal også Energiprisen 2018 deles ut. Det skjer 8.november  kl. 11.30 i Rådhussalen på Hovedbiblioteket i Trondheim. Trondheim kommunes Energipris deles ut til virksomheter, prosjekter eller personer som går foran med fremtidsrettede løsninger for reduserte klimautslipp, og mer effektiv energibruk i Trondheim.  

 

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Takk for din påmelding!

Har du lest disse sakene?