Bydel & bygg

Hoeggen-elevers app-idé vant Young Climathon

Del denne artikkelen

Hoeggen skole i Trondheim er landets første skole som har gjennomført Young Climathon.  Laget som gikk seirende ut av konkurransen, hadde en særdeles kreativ idé

Tekst
Knut Okkenhaug

36 elever i 9. og 10. trinn på Hoeggen skole ble fordelt i 6 grupper: Etter en skoledag med knallhard jobbing i slutten av oktober, skulle vinneren kåres. Oppdraget var å lage et lokalt  produkt, en tjeneste eller en kampanje knyttet opp mot ett av følgende tema: Bærekraftig forbruk av mat, klær, elektronikk, kildesortering, transport eller plast.

Bonus på buss og sykkel

Gruppa som vant knepent, hadde laget et konsept hvor du kan tjene bonuspoeng for å sykle og ta buss. Ved å velge miljøvennlige løsninger blir man premiert med bonuspoeng, som igjen kan benyttes til å benytte andre miljøvennlige løsninger neste gang. Er man flink til å benytte buss mye, så får man bonuspoeng som f.eks. kan benyttes til å låne en bysykkel.

Vinnere:Vinnergruppa fra v: Tiril, Marthe, Georg og Ingrid – flankert av juryen, avdelingsleder Klima-samfunn, Gisle (t.v) rektor Lars samt Ingeborg fra rådmannens fagstab bakerst i midten. Foto: Aurora Reinhorn.

Med slagordet » Vi pointser… pointser du ?» ble vinner-ideen presentert for juryen og resten av elevgruppa.

–Super idé

Jury-medlem og til daglig leder for Klima- og samfunnsavdelinga, Miljøenheten Trondheim kommune, Gisle Bakkeli er full av lovord: – Super idé og supre elever, er Gisle Bakkeli sin dom.

 

Innsalg av idé: Gruppe Smartcycle presenterer sin ide om å selge brukte klær i vanlige klesbutikker. Foto: Sondre Sandsund Christensen og Emrik V. Roulet-Dubonnet, elever Hoeggen skole.

Arrangører av det første Young Climathon i Norge er Trondheim kommune (Grønn Barneby og Miljøenheten), Ungt Entreprenørskap, FN-sambandet Trøndelag og NTNU Bærekraft.

 

 

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?