Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Litt smarter

Hoeggen-elevers app-idé vant Young Climathon

Del denne artikkelen

Hoeggen skole i Trondheim er landets første skole som har gjennomført Young Climathon.  Laget som gikk seirende ut av konkurransen, hadde en særdeles kreativ idé

Tekst
Knut Okkenhaug

36 elever i 9. og 10. trinn på Hoeggen skole ble fordelt i 6 grupper: Etter en skoledag med knallhard jobbing i slutten av oktober, skulle vinneren kåres. Oppdraget var å lage et lokalt  produkt, en tjeneste eller en kampanje knyttet opp mot ett av følgende tema: Bærekraftig forbruk av mat, klær, elektronikk, kildesortering, transport eller plast.

Bonus på buss og sykkel

Gruppa som vant knepent, hadde laget et konsept hvor du kan tjene bonuspoeng for å sykle og ta buss. Ved å velge miljøvennlige løsninger blir man premiert med bonuspoeng, som igjen kan benyttes til å benytte andre miljøvennlige løsninger neste gang. Er man flink til å benytte buss mye, så får man bonuspoeng som f.eks. kan benyttes til å låne en bysykkel.

Vinnere:Vinnergruppa fra v: Tiril, Marthe, Georg og Ingrid – flankert av juryen, avdelingsleder Klima-samfunn, Gisle (t.v) rektor Lars samt Ingeborg fra rådmannens fagstab bakerst i midten. Foto: Aurora Reinhorn.

Med slagordet » Vi pointser… pointser du ?» ble vinner-ideen presentert for juryen og resten av elevgruppa.

–Super idé

Jury-medlem og til daglig leder for Klima- og samfunnsavdelinga, Miljøenheten Trondheim kommune, Gisle Bakkeli er full av lovord: – Super idé og supre elever, er Gisle Bakkeli sin dom.

 

Innsalg av idé: Gruppe Smartcycle presenterer sin ide om å selge brukte klær i vanlige klesbutikker. Foto: Sondre Sandsund Christensen og Emrik V. Roulet-Dubonnet, elever Hoeggen skole.

Arrangører av det første Young Climathon i Norge er Trondheim kommune (Grønn Barneby og Miljøenheten), Ungt Entreprenørskap, FN-sambandet Trøndelag og NTNU Bærekraft.

 

 

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?