Levende by
Restaurering av stien til Storheia – hva skjer fremover?
Det er utfordrende arbeid Trondheim bydrift har foran seg opp stien med ulendt terreng mot Storheia.
Nå er arbeidet med å forbedre stien opp til Storheia i gang! Det betyr at du som turgåer vil merke aktivitet i området fra parkeringsplassen ved Henriksåsen, på turveien inn mot Elgsethytta og inn i starten på stien opp mot Storheia.
Prøv andre turer på dagtid i ukedagene
Frem til snøen legger seg i vinter jobbes det med første biten av stien til Storheia, opp mot det første platået med myr. Det jobbes på dagtid i ukedagene. Da er det lurt å legge turen til andre steder enn Storheia i denne perioden.
Hvis du skal gå opp turstien mot Storheia er det viktig at du tar hensyn når du passerer området det jobbes på. Gå forbi med god avstand.
Sørg for at sjåføren i gravemaskinen ser deg og få blikkontakt før du passerer.
Et tips er å velge turstien rundt Vintervatn på siden mot Gråkallen og ikke turveien. Da unngår du mulig anleggstrafikk og transport av masser et stykke av turen.
På store deler av turveien mot Elgsethytta er det smalt for kjøretøy. Det ikke alltid mulig for traktor med henger å kjøre inn til siden og det er nødvendig at turgåere, og spesielt de med barnevogn, gir plass slik at de kommer trygt forbi.
Hva skal gjøres
På selve turstien legger vi naturstein i nederste delen av stien mot Storheia. Dette er første del av opprustningsprosjektet.
Her kan du lese mer om prosjektet med forbedring av stien opp til Storheia
Naturstein skal også legges oppover den første delen av stien opp bakken. I dag er det mye vann som renner nedover stien. Vannet skal ledes bort fra turstien med oppbygde renner av stein. Målet er at du skal kunne gå tørrskodd på tur her fremover.
Ikke likt det endelige resultatet underveis
Mens arbeidet pågår vil stien med grus og stein se annerledes ut enn når arbeidet er ferdig. Dette er fordi det er behov for et stabilt underlag når stein og annet utstyr skal fraktes innover og arbeidet pågår.
Det endelige resultatet vil se mer ut som en naturlig skogssti med steiner, jord og røtter. Men underveis ønsker man å skade røttene minst mulig med gravemaskin og lignende når jobben pågår.
Utfordrende prosjekt
Det er viktig å etterlate minst mulig fotavtrykk i naturen etter arbeidet. Det er utfordrende arbeid i et naturreservat der kjøring av masser og annen anleggstrafikk er nødvendig, men må gjennomføres skånsomt.
Målet er å etterlate seg minst mulig fotavtrykk under og etter arbeidet.