Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Hvem vinner konkurransen om attraktive bytiltak?

Del denne artikkelen

Fem finalister kjemper om midler til attraktive bytiltak. Nå gjenstår juryeringen før prisen deles ut til tre heldige vinnere lørdag 26. august.

Tekst
Trine Gjessen

I mars annonserte Trondheim kommune at de ville gi 250 000 kroner til attraktive bytiltak i regi av byens innbyggere. Juryen mottok 16 forslag innen fristens utløp i midten av mai. Fem forslag kjemper nå om 250 000 kroner, hvor de tre beste får hver sin del av premiepotten.

Fram til søndag 20. august kunne publikum stemme på sin favoritt blant de fem finalistene i en folkeavstemning på adressa.no. Juryen og stemmene fra folket vil telle 50/50 i avgjørelsen. Vinnerne annonseres på Dokkhuset lørdag kveld (26. august) under Trondheim Maker Faire, som  er verdens største oppfinnerfestival på Nedre Elvehavn ved Solsiden.

Her er de fem finalistene

(trykk på bildene for å få hele presentasjonen til hvert enkelt forslag)

Gategalleriet i Trondheim

Foreslått av: Marija Jaric og Sanja Drakulic

Gategalleriet skal være en kulturell møteplass med skiftende utstillinger og arrangement i tilknytning til disse. Mulighetene er mange, det kan være workshops, filmvisning, konsert eller andre typer arrangement. Gategalleriet foreslås plassert i Midtbyen og flere mulige steder er skissert.

 

PARKing WEEK

Foreslått av: Tenketanken Urbanistene ved Ingrid Engan Nøren

PARKing DAY er et internasjonalt årlig arrangement som setter fokus på behovet for grønne områder i urbane miljø. Arrangementet, som oppsto i San Francisco i 2005, foregår alltid tredje fredag i september. Urbanistene ønsker å markere PARKing DAY over flere dager, slik at det blir en PARKing WEEK. De foreslår å legge gress på en rekke parkeringsplasser som en grønn tråd gjennom byen og vil fylle de grønne arealene med blomster, aktiviteter og sitteplasser.

Nasjonal arena for basse og allaktivitet

Foreslått av: Svartlamon ved daglig leder i boligstiftelsen Kathrine E. Standal

Beboerne på Svartlamon ønsker å realisere prosjektet “Nasjonal Arena for Basse og Allaktivitet” (NABA). Prosjektet omfatter bygging av et amfi og en samlingsplass utenfor Lobbyen på Svartlamon. Plassen har stort potensiale for å fungere som torg, men brukes per i dag til parkering. Strandveien er en svært folksom gate. NABA vil kunne gjøre plassen mer attraktiv for besøkende, beboere og forbipasserende.

Gatekunstfestival på Ilsvikøra

Foreslått av: Andrea Rakela og Thanh Doan i samarbeid med Atelier Ilsvika

Mange områder i Trondheim er lite besøkt, til tross for at de ligger sentralt og lett tilgjengelig. Gjennom gatekunst ønsker forslagstillerne å fremme slike områder, slik at flere får øynene opp for byens skjulte skatter. En gatekunstfestival på Ila og Ilsvikøra vil sette søkelys på bydelen og dens historie. Festivalen vil kunne flyttes fra bydel til bydel fra år til år, og vil både kunne fremme bydelen samtidig som den viser gatekunst av ypperste nivå.

Hengestoler i trærne i Midtbyen

Foreslått av: Ida Haukeland Janbu med flere

Forslagsstiller ønsker å henge opp en rekke fargerike hengestoler i trærne i Midtbyen. Et lekent innslag i bybildet gjennom sommersesongen, til glede og rekreasjon. Mulige bytrær å henge stolene i kan være på Torget, i Munkegata eller i Lusparken.

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?