Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Bli med

Bysykkelsesongen starter i april

Del denne artikkelen
Lett å velge bysykkel: I år blir det enkelt å bruke bysykkelen i Trondheim. Med over 50 stasjoner over hele byen og til sammen 750 bysykler blir det lett å velge sykkelen til korte byturer.

Lett å velge bysykkel: I år blir det enkelt å bruke bysykkelen i Trondheim. Med over 50 stasjoner over hele byen og til sammen 750 bysykler blir det lett å velge sykkelen til korte byturer.

Fuglekvitter og bar asfalt, sola varmer og gir vårfornemmelser i kropp og sjel – og torsdag 4. april sykles en ny bysykkelsesong i gang!

Tekst
Ingunn Grøtte
Foto
Trondheim bysykkel

Trondheim bysykkel starter sesongen med et brak med å samle en stor gjeng som skal sykle bysyklene ut i byen slik at det blir tilgjengelig for folket. Hører du musikk og rabalder og ser en skokk røde bysykler denne torsdagsmorgenen, så vet du hva som skjer.

Mange gleder seg til å igjen finne bysyklene rundt omkring i byen. I fjor begynte byggingen av et nytt bysykkelkonsept. Sesongen startet sent og med et begrenset antall sykler, men i år blir det full fart allerede fra starten av april.

750 bysykler i 2019

Det er bygget rundt 50 stasjoner med bysykkelstativ rundt omkring i byen. Enda flere stasjoner blir bygget for å gjøre tilbudet komplett. I løpet av denne sesongen vil hele 750 sykler være tilgjengelig.  Da blir det virkelig enkelt å komme seg rundt med bysykkel!

Nettstedet og appen Trondheim bysykkel gir all informasjon du har behov for. For de som besøker byen kan det likevel være vanskelig å skjønne hvordan de skal låne en sykkel.
– Nytt av året er at det kommer informasjons- og betjeningssøyler ved stativene som også forteller hvordan ordningen fungerer. Betjeningssøylene er interaktive slik at en vil kunne låse opp sykkelen fra søylen, forteller Nanna Reiss i Trondheim Bysykkel.

Bysykkelen er ett av mange gode tiltak som gjør det lettere å ta gode miljøvalg i Trondheim.

<strong>Rundt femti bysykkelstasjoner: </strong>Det er flest stasjoner i Midtbyen, men nå kan du også bruke bysykkelen helt til Sorgenfri, Lade, Ila, Tyholt og Strindheim.

Rundt femti bysykkelstasjoner: Det er flest stasjoner i Midtbyen, men nå kan du også bruke bysykkelen helt til Sorgenfri, Lade, Ila, Tyholt og Strindheim.

På bysykkel til jobbmøte

Det kommer flere nyheter i år. En bedriftsløsning skal være på plass i mai.
– Kort forklart er det et grensesnitt der administrator hos bedriften enkelt og oversiktlig kan sende ut forskjellige typer verdikoder til ansatte eller besøkende. Man registrerer seg via bedriftssiden og får selv tilgang på alle funksjonene bedriftsløsningen tilbyr, forklarer Reiss. Hun frister med at du kan suse forbi taxikøen med en bysykkel til møtet, arrangere sykkeltur til sommerfesten eller gi en kode til en kunde i stedet for å sende dem av gårde i en taxi.

<strong>All informasjon i appen: </strong>I appen får du oversikt over hvor mange sykler og ledige plasser det er i ditt nærmeste sykkelstativ. Når du nærmer deg, får du valget om du ønsker å låse opp sykkel.

All informasjon i appen: I appen får du oversikt over hvor mange sykler og ledige plasser det er i ditt nærmeste sykkelstativ. Når du nærmer deg, får du valget om du ønsker å låse opp sykkel.

Er du usikker på om bysykkelen er noe for deg, får du en gylden anledning til å prøve ut ordningen i uke 15. Da kjører nemlig Trondheim Bysykkel i gang en gratisuke!
– De som er interessert, vil få en link hvor de får en kode som gjør at de kan sykle gratis en uke. Vi vil også tilby et rimelig påskepass i år slik at de som koser seg med bypåske kan oppdage Trondheim fra bysykkelsetet, forteller Reiss.

Over 100.000 bysykkelturer i 2018

Sesongen i fjor startet i mai med færre sykler enn planlagt. Det ble bygget flere stasjoner utover året, spesielt på senhøsten. Det ble solgt over 2000 sesongpass og nesten 6400 dagspass – og til sammen ble det over 100.000 bysykkelturer. Åse Karen Søreng er prosjektleder for bysykler og reklamefinansierte bymøbler i Trondheim kommune. Hun synes at det var et godt resultat.
– Selv i første sesong med nytt system under utbygging ble det mange flere turer enn med de gamle bysyklene. Vi synes det er flott å kunne tilby et flott og moderne bysykkelsystem, og det er tydelig at trondhjemmerne ønsker det velkomment. Bysykkelen er ett av mange gode tiltak som gjør det lettere å ta gode miljøvalg i Trondheim!

Har du lest disse sakene?