Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Julebelysning skaper trivsel i bygatene

Del denne artikkelen
Nordre gate har en kombinasjon av mørketidsbelysning og julebelysning. Lyslenker og røde hjerter skaper hyggelig stemning.

Nordre gate har en kombinasjon av mørketidsbelysning og julebelysning. Lyslenker og røde hjerter skaper hyggelig stemning. Unni Skoglund

Julebelysning skal gjøre det hyggelig for alle som er på jakt etter julegaver eller bare ønsker å nyte førjulsstemningen i Midtbyen.

Tekst
Unni Skoglund
Foto
Unni Skoglund

Å vandre gatelangs gjennom byen er en stemningsfull opplevelse. En rekke gater i sentrum er utstyrt med julebelysning, og hvordan denne er utformet varierer fra gate til gate.

Julebelysning i Munkegata

– Nytt av året er det at vi har fått julebelysning i Munkegata, forteller Kirsten Schultz i Midtbyen management, som fikk 300 000 kroner i straksmidler for politikerne til dette og til å oppgradere julebelysningen i Olav Tryggvasons gate.

Denne gata har i likhet med Olav Tryggvasons gate lyskurver. De strekker seg hele veien fra Ravnkloa til Torget.

Denne gata har i likhet med Olav Tryggvasons gate lyskurver. De strekker seg hele veien fra Ravnkloa til Torget.

– Vi vil også takke gårdeiere i Midtbyen for at vi klarte å realisere dette, sier Schultz.

Mørketidsbelysning

Julebelysningen ble skrudd på 17. november i et stemningsfullt arrangement som beveget seg fra gate til gate. Men da hadde allerede byen blitt pyntet med det som kalles mørketidsbelysning drøyt to uker før. Mørketidsbelysningen innebærer at 60 trær pyntes med lyslenker som slås på 1. november. Det er en tradisjon som ble innført i 2007 og straks ble så populær at den ble gjort permanent allerede fra året etter det.

Julebelysning utformet som snøkrystaller skaper hyggestemning i gågata.

Julebelysning utformet som snøkrystaller skaper hyggestemning i gågata.

Mørketidsbelysningen skaper ikke bare stemning, den gjør også at det føles trygt for byens befolkning å ferdes i sentrum når vinteren er på sitt mørkeste. Derfor kan vi også glede oss over de vakkert opplyste trærne i lang tid etter at julebelysningen plukkes ned.

Magisk stemning

Kirsten Schultz i Midtbyen management, som organiserer julebelysningen i Midtbyen, mener lyssettingen trekker folk til sentrum.

Kirsten Schultz i Midtbyen management, som organiserer julebelysningen i Midtbyen, mener lyssettingen trekker folk til sentrum.

– I den mørke tiden er lys utrolig viktig, sier Schultz. –  Det skaper magisk stemning og gjør det hyggeligere å gå rundt i gatene. Det er en attraksjon som gjør at folk tar turen til Midtbyen.

Fra 7. desember finner vi også det tradisjonelle julemarkedet i Midtbyen. Her vil over 75 utstillere være på plass med alt fra håndlaget sjokolade via kunsthåndverk til økologisk hudpleie. Det blir også litt av hvert av godbiter å smake på for den som ønsker det. Og rundt 100 gratis kulturarrangementer som spenner fra korsang til underholdning for de minste. Les mer om hva som skjer i Midtbyen i julen her.

Julebelysningen utvides år for år. For to år siden fikk Carl Johans gate mørketidsbelysning, og også det har blitt en juletradisjon å la seg avfotografere på den vakkert julebelyste Nordre gate.

Det er altså mange grunner til å ta turen til Midtbyen i ukene som kommer!

  • Denne gata er pyntet med lyskurver på alle lyktestolpene. I tillegg er byhaven og flere andre gårder pyntet med lys.

    Denne gata er pyntet med lyskurver på alle lyktestolpene. I tillegg er byhaven og flere andre gårder pyntet med lys.

  • Carl Johans gate: En dekorativ stjernehimmel strekker seg langs hele gata.

    Carl Johans gate: En dekorativ stjernehimmel strekker seg langs hele gata.

  • I år er juletreet plassert ved Vår Frues kirke, da Torget er stengt på grunn av anleggsarbeid.

    I år er juletreet plassert ved Vår Frues kirke, da Torget er stengt på grunn av anleggsarbeid.

 

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?