Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Husebybadet – et bad for alle

Del denne artikkelen
Husebybadet er en svømmehall for store og små som ligger på Saupstad sør i Trondheim.

Husebybadet er en svømmehall for store og små som ligger på Saupstad sør i Trondheim. Carl-Erik Eriksson

Husebybadet er et kommunalt lite badeland som ligger på Saupstad. Her tilbys det aktiviteter og lek til en rimelig penge for alle med svømmeglede.

Tekst
Ola Flatøy Lysberg
Foto
Carl-Erik Eriksson

– Du kan svømme for treningen sin skyld, du kan leke, stupe og spille vannpolo. De minste ungene kan skli i en liten sklie. Du kan sitte i boblebadet eller badstu. Det er mye bad for pengene, sier driftsleder på Husebybadet Torborg Duesten.

På Husebybadet tilbys det babysvømming mandag, onsdag og fredag klokken 14.00 til 15.00

Husebybadet tilbyr babysvømming mandag, onsdag og fredag. Instruktører hjelper de som spør.

Husebybadet ligger i Saupstadringen og tilbyr svømming for alle, enten du vil trene, leke eller bare slappe av. Her finner du et 25 meters idrettsbasseng med 6 baner for trening, et terapibasseng med oppvarming, et lite plaskebasseng for de minste med en sklie, og boblebad. I tillegg tilbys det kurs med instruktører som babysvømming og vanngym.

Torborg Duesten er driftsleder på Husebybadet

Torborg Duesten er driftsleder på Husebybadet. Hun forteller om mange populære tilbud ved svømmehallen.

-Vanngym er et veldig populært tilbud, vi kjører et program på 45 minutter to dager i uka og ser regelmessig oppmøte på rundt 40 deltakere. Babysvømming har vi tre dager i uka. Det arrangeres ikke som et kurs, men det er en instruktør der som foreldre kan spørre om hjelp ved behov, sier Duesten.

Både trening og avslapning

Det er morgenbading og trimsvømming for voksne alle hverdager. Om man ikke har tid i uka, går det an å delta på familiebading i helgene. Da får familier rabatt på inngang. Hvis du vil sitte i boblebad, så kan du det, eller om badstu er tingen for deg kan du velge mellom tørr- og våt badstu. Badstu finnes både på herre- og kvinnesiden.

Svømmer for livet

Steinar Bakke og Øivind Dahl møter du fast hver morgen på Husebybadet. De nyter godt av det de kaller byens beste bad med byens beste åpningstider. De har møttes her hver morgen i 20 år, med mål om å svømme 2000 meter, etterfulgt av en halvtimes kaffeslabberas.

– Vi svømmer for livet, dette holder oss unge og spreke. Her er det veldig bra betjening og god kaffe, sier Dahl.

Steinar Bakke (86) og Øivind Dahl(71) besøker Husebybadet vær dag for morgenbading, som er mellom 06.30 og 08.30 alle hverdager

Steinar Bakke (86) og Øivind Dahl (71) besøker Husebybadet hver dag for morgenbading.

Du kan samle info om trening

SwimTag er et gratis tilbud for alle som besøker Husebybadet. Det er et armbånd man får låne. Det måler blant annet hvor mange lengder du svømmer, hvilken svømmestil du bruker, hvor lang tid du har brukt og et estimert kaloriforbruk. Dette måles gjennom sensorer i bassenget. Etter endt treningsøkt kan du logge deg inn på din bruker i systemet for å se data om treningsøkta di.

-De som bruker SwimTag her hos oss syns det er artig. Det arrangeres konkurranser i systemet hvor du kan svømme en satt distanse og måles med andre. Siden det er flere svømmehaller over hele landet som tilbyr SwimTag er dette populære konkurranser, og man blir med i trekning av premier, sier Duesten.

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Har du lest disse sakene?