Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Bysykkeltilbudet utvides i 2020

Del denne artikkelen
Bysykkel i Trondheim

Bysykkelsesong: Endelig er våren kommet til Trondheim og bysykkelsesongen er i gang igjen! Nytt av året er flere nye stasjoner og standard sykkeltid er økt til 60 minutter.

Snart er bysykkelsesongen i gang! 27. mai kan du igjen ta turen med bysykkelen, og i år er tilbudet utvidet. I 2020 vil hele 750 bysykler være tilgjengelig fordelt på 64 stasjoner rundt om i Trondheim. Det betyr at bysykkeltilbudet blir aktuelt for stadig flere.

Tekst
Ingunn Grøtte

Utbygging og bruk av det nye bysykkelsystemet startet i mai 2018, og fra oppstart i fjor var det nok stasjoner og sykler til at bruken tok av.
– Vi satte oss et mål for 2019 på 200.000 turer med bysyklene. Da sesongen var over, kunne vi telle opp hele 357.342 turer, sier prosjektleder for anskaffelsen av reklamefinansierte bymøbler i Trondheim, Åse Karen Søreng.

– Målsettingen i fjor var 8.000 unike brukere, men bysykkelordningen var en formidabel suksess i 2019. Til sammen ble det registrert 17.659 unike brukere av bysyklene. Det er  over dobbelt så mange som vi tenkte var et realistisk mål. I år håper vi at enda flere får glede av bysyklene.

Bysykkelen er enkel å ta i bruk og ett av mange gode tiltak som gjør det lettere å ta gode miljøvalg i Trondheim, sier prosjektleder Åse Karen Søreng.

Bysykkelen er enkel å ta i bruk og ett av mange gode tiltak som gjør det lettere å ta gode miljøvalg i Trondheim, sier prosjektleder Åse Karen Søreng. (Foto: Guro Kulset Merakerås)

Miljøvennlig og lettvint

Å bruke bysykkel kan for noen være et godt alternativ til kollektivtransport, for andre et godt supplement. Bysykkelen er et miljøvennlig og lettvint transportmiddel hvis du ikke skal så langt ut fra sentrum. Bysyklene brukes først og fremst til korte turer. I fjor var mediantid per tur på 7:45 minutter og gjennomsnittlig turlengde 1,6 km. 

– I helger og ferier øker brukstida, så det er tydelig at flere da benytter bysykkelen til rekreasjon og opplevelser framfor nyttetransport.

Bysykkelen er et miljøvennlig og lettvint transportmiddel 

Nye stasjoner

Telefon med bysykkelapp

Info i appen: I appen har du hele tiden oversikt over hvor lenge du har syklet og når sykkelen må parkeres.

Når alle syklene er på plass, vil antall bysykler bli 750. Vi får også flere nye stasjoner. I 2019 ble nye stasjoner åpnet i Klostergata, TMV-odden, Høgskoleringen, på Torvet og ved Nidarøhallen.
– I 2020 kommer ytterligere åtte nye stasjoner, slik at det blir 64 stasjoner totalt. De nye stasjonene kommer i Ilsvika, St.Olavs hospital, Idrettsbygget Gløshaugen, Sluppen, Baldershage, Lade idrettsanlegg øst, Lilleby og Nova kino, forteller Søreng.

Trondheim Bysykkels kart kan brukerne hele tiden se oppdatert informasjon om hvor bysykkelstasjonene er, hvor mange sykler som står tilgjengelig og hvor mange ledige låser det er.

Oppstarten ble utsatt

Årets bysykkelsesong skulle egentlig ha oppstartsdato 1. april. Oppstarten ble imidlertid utsatt på grunn av koronasituasjonen. Formannskapet vedtok en forskrift etter sak fra Kommunelegen som ga et midlertidig forbud mot utleie av bysykler og elsparkesykler og lignende. På grunn av lave smittetall og en kontrollert utvikling besluttet kommuneoverlegen å oppheve forskriften fra 23. april. På grunn av kapasitetsutfordringer hos leverandøren ble sesongen ytterligere utsatt til 27. mai.

Mange er opptatt av renhold i disse dager, og Trondheim Bysykkel forteller at syklene høytrykkspyles med såpe når de er inne på service. Ved behov rengjøres syklene også med såpe og vann ute på gaten. For å begrense spredningen av Covid-19 gjennom bysyklene, vil Trondheim Bysykkel oppfordre alle brukere til å følge norske myndigheters råd for å forebygge smitte.

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?