Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

En smak av verden på Sluppen

Del denne artikkelen

Innholdsrikt lager: I en lagerbygning fra 70-tallet, har Kjeldsberg eiendom etablert Lager 11 - street food og scene. Matentreprenørene gleder seg til bygget fylles av besøkende. Hildegunn Gutvik (t.h) forteller at bygget vil inneholde kontorfellesskap for kreative aktører, matservering, scene og en bylab, der folk kan få følge med på byutviklinga som skal skje på Sluppen i årene som kommer.

Det er snart innflyttingsklart på Lager11, Trondheims nye, tøffe arena for innendørs gatemat, scenekunst og kreativt kontorfellesskap. Hva kan den gamle lagerhallen gi deg? En smak av verden. Og en smak av fremtidens Sluppen.

Tekst
Guro Kulset Merakerås
Foto
Guro Kulset Merakerås

– Hei, blir dere med og bærer noen benker? Daglig leder Hildegunn Gutvik kaller sammen troppene. Det er snart innflyttingsklart på Lager 11. Trondheims nye, tøffe arena for innendørs gatemat, scenekunst og kreativt kontorfellesskap. Hva kan den gamle lagerhallen gi deg? En smak av verden. Og en smak av fremtidens Sluppen.

Hektisk innspurt

Det syder av liv bak den store lagerporten i midten av mai. Malere, elektrikere og snekkere er i sving for å få unna den siste finpussen. Åtte kjøkkenenheter, eller matboder, er kommet på plass i den store matsalen. I hver av dem er det folk som pusler med å legge til rette for akkurat sin drøm.
Lagerhallen i Sluppenveien 11 oppfyller små drømmer – og er en del av den store

framtidsplanen om et levende bydelssentrum der det i dag stort sett bare er kontor og lager. Det er Kjeldsberg som eier bygget, og som står for ombyggingen fra lager til et mangslungent lokale. Med kontorfellesskap for kreative yrker, en blackbox til forestillinger og annen publikumsrettet virksomhet, bar, lounge, og spisesal.

Opplegget på Lager 11 skal være mangfoldig, rimelig og nyskapende. Det skal appellere til folk som setter pris på urbane kvaliteter, miljø og innovasjon. Matentreprenørene leier hver sin bod med kjøkkenfasiliteter og kassasystem, har felles sitteområde og deler på alle støttefunksjoner. Kokk Steffen Blakstad er mentor og ansvarlig for at helheten i mattilbudet fungerer trygt og greit.

Et steg nærmere nye Sluppen

Om 15-20 år skal Sluppen være en bydel med flere tusen boliger. Det er langt dit, både med tanke på tid, arbeid og mentalitetsendring. I dag forbinder folk flest Sluppen med bilkø, lager og logistikk. Da virker det lite attraktivt å bosette seg der. Å sette i gang prosjekter som skaper opplevelser, liv og røre i området etter arbeidstid og i helgene, er Kjeldsbergs måte å jobbe med langsiktig områdeutvikling på.

Slik kan Sluppen bli i framtida.

– Vi vil skape et sted folk har lyst til å komme til. Lager 11 vil bli et sted å gå for en matbit etter jobb. Det er et sted for å ha jobbens sommerfest, eller det kan være målet for en helgeutflukt. Vi tror også det blir et populært møtested for brukerne av vår nærmeste nabo, klatresenteret Grip Sluppen, sier Hildegunn.

En såkalt «bylab» får også plass i lokalene. Dette blir en formidlingsarena der folk kan følge med på hva som skjer med bydelsutviklingen på Sluppen.

– Det er ikke så godt kjent i Trondheim ennå, at vi bygger et bydelssentrum her. Vi håper å bidra både til at folk blir bedre informert og at de skal kunne gi tilbakemeldinger på planene.

  • Røff tanke: Lysekrona er laget av 1000 liters tanker som har vært brukt til saltsyre. – Vi synes den røffe stilen er en del av sjarmen med Lager 11, sier Hildegunn Gutvik.

  • Mangfold: Hver matentreprenør leier sin egen bod og kan på denne måten oppfylle drømmen om å starte egen restaurant selv om de ikke har mulighet til å gjøre store investeringer. Kokk Steffen Blakstad er mentor og ansvarlig for helheten som skapes av de åtte bodene med mat fra ulike nasjoner og kulturer.

Røft og internasjonalt

Hildegunn tar oss med på en tur langs bodene, som er kledt med gamle fasadeplater og malt i gilde farger. I taket henger gamle saltsyretanker, nå omgjort til en lysinstallasjon.

– Vi har gått for gjenbruk og en røff stil, for det kler dette bygget, sier Hildegunn, mens hun peker og forklarer.

– Her blir det mat fra Chile, her får du indisk. Her er det polsk, kinesisk, gresk, syrisk, koreansk – og her er det italiensk. Tanken er å selge rimelige og små retter, slik at du kan smake på litt forskjellig.

– Vi gleder oss, sier Ahmed Zahra fra Syria. Han ser frem til at Lager 11 skal fylles med gjester.

I matsalen blir det bord og benker. Med stor takhøyde og lyslenker over får du nesten en slags utendørsfølelse – bare uten trøndersk utetemperatur. Under normale omstendigheter vil det være plass til over 500 mennesker som spiser og drikker her. Denne våren blir det selvsagt annerledes på grunn av smittevernregler.

– Foreløpig må vi nøye oss med opptil 50 personer i gitte tidsrom. Alle må reservere bord på forhånd, forklarer Hildegunn.

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?