Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Folk på Nyhavna

Del denne artikkelen
Grethe By Rise, Billedkunstner

Billedkunstner: Grethe By Rise har hatt atelier i Skippergata i 25 år. Hun liker kontrastene på Nyhavna og håper det etter hvert blir en mangfoldig bydel her med folkeliv hele døgnet.

For å bli bedre kjent med Nyhavna og folk som holder til der, har vi ruslet rundt og spurt: Hva er det beste med Nyhavna i dag, hva bør den bli i fremtida, og hva er viktig på veien dit?

Tekst
Guro Kulset Merakerås
Foto
Guro Kulset Merakerås
Knut Thomas Kusslid, Trondheim Havn

Knut Thomas Kusslid fra Trondheim Havn.

– Nå er jo Nyhavna besluttet byutviklet – endelig! sier havnedirektør Knut Thomas Kusslid.

Trondheim kommune og Trondheim havn har etablert et eiendomsselskap som skal stå for forvandlingen fra industrihavn til sentrumsbydel med bolig, kultur og næring. Men hva finnes her i dag?

Teknologi og kultur

Bernt Schjetne, OceanTech Innovation

Bernt Schjetne fra Ocean Tech Innovation.

Ved Dora II møtte vi Bernt Schjetne, som leder OceanTech Innovation, en bedrift som utvikler utstyr som brukes til reparasjoner på installasjoner under vann. De kunne ikke eksistert uten testsenteret sitt i den gamle ubåtdokken.

Hva kan en teknologibedrift med 100 millioner i årlig omsetning ha til felles med for eksempel kostymedesigner Berit Haltvik With på Strandveikaia? Jo, de trenger mye plass.

Berit Haltvik With, Kostymedesigner

Berit Haltvik With fra Teateratelier – Design og produksjon.

– Det som er litt spesielt med Nyhavna, er at ingen av oss er født og oppvokst her, så vi som har havna her, har ofte et yrke eller en hobby som krever litt plass. Det er ekstremt mye dedikerte fagfolk her på Nyhavna, både inne teknologi og kultur, forteller hun.

 

En levende havn

Akkurat slik vil havnedirektør Knut Thomas Kusslid at det skal være på Nyhavna – en miks av næring, innovasjon, kultur og havneaktivitet.

Geir Halmøy, Dora Eiendom

Geir Halmøy fra Dora Eiendom.

– Dette er allerede et levende og spennende sted, sier han, og peker på det som blir den aller største forandringa i fremtida: Det kommer til å bo flere tusen mennesker på Nyhavna – et sted der det i dag ikke bor folk i det hele tatt.

Daglig leder Geir Halmøy i Dora Eiendom, kan nesten ikke vente.

– Vi må slutte å si; på Nyhavna vil det ta lang tid, sier han, der han kommer i friskt driv ut av Dora I.

– Da går det troll i ord, da tar det superlang tid. Vi må få opp farten!

Tanker om Nyhavna

Under tittelen Folk på Nyhavna, vil du møte stadig nye fjes med ulik tilknytning til Nyhavna og få høre deres tanker her på trondheim2030.no og på våre kanaler på sosiale medier.

 

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?