Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Inviterer til kulturnatt på Nyhavna

Del denne artikkelen
Nye farger på Nyhavna: Bli med på Hendelser på Nyhavna, der Trondheim kommune og Trondheim Havn inviterer til både Hendelser på Nyhavna - Kulturnatt og seminaret Nyhavna som arena for nyskaping.

Nye farger på Nyhavna: Bli med på Hendelser på Nyhavna, der Trondheim kommune og Trondheim Havn inviterer til både Hendelser på Nyhavna - Kulturnatt og seminaret Nyhavna som arena for nyskaping. Ida Vie

Med egen lysløype viser lyskunstner Pekka Stokke og gatekunstner Jørgen Sellevold vei gjennom kulturnatta på Nyhavna.

Tekst
Birgit Thorsen/Trondheim Havn
Foto
Ida Vie

– Kunstprosjektet bruker lys og farger til å knytte sammen sentrum og Nyhavna under kulturnatt, og inviterer fotgjengere til en vandring gjennom det industrielle området, forteller Endre Forbord, fra Totem productions, som er produsent for årets Hendelser på Nyhavna.

Han lover festivalstemning på havna med blant annet matservering fra foodtrucks i et midlertidig parkområde skapt av Rambøll på Strandveikaia. Nok en gang inviteres publikum til et program som engasjerer, inspirerer og utfordrer gjennom musikk, kunst og debatt.

<strong>Gatekunst:</strong> En liten sniktitt på gatekunsten som dukker opp på Nyhavna fram til Kulturnatt 15. september.

Gatekunst: En liten sniktitt på gatekunsten som dukker opp på Nyhavna fram til Kulturnatt 15. september.

Kulturaktørene på Nyhavna inviterer til konserter med Los Horribles, Anti-Lam Front, Døden og Black Moon Circle. Og musiker Rhys Marsh åpner studioet for publikum. Strandveikaia Kulturkollektiv byr på seg selv med utstillinger, musikalske innslag og kulturkafé. I tillegg til dette åpner flere aktører dørene til sine lokaler for publikum og tilbyr kurs, utstillinger og demonstrasjoner av sin virksomhet, forteller Forbord.

Hendelser på Nyhavna lever videre

Trondheim vokser og de gamle industri- og havneområder på Nyhavna skal utvikles til byformål.  Første skritt på veien ble vedtaket i 2016 om en ny kommunedelplan for bydelen. Samme år initierte Circa Teater arrangementet Hendelser på Nyhavna, en invitasjon til å oppdage den nye bydelen. Det er bakgrunnen for årets arrangement under årets Kulturnatt.

– Vi ønsker å fokusere på de kvalitetene og verdiene i byutvikling som ikke alltid direkte kan måles i kroner og øre, men som er unike – ikke bare for Nyhavna, men for byen og for fellesskapet. Årets Hendelser på Nyhavna er lagt til Kulturnatt for å vise at det som skjer på Nyhavna også er en del av bylivet, forteller Kristin Solhaug Næss.

Hun er prosjektleder for byutviklingsprosjektet En blå tråd og koordinator fra Trondheim kommune.

En bydel som engasjerer

Et eget seminar er viet til fremtidens bydel og prosjektgruppen under årets Hendelser på Nyhavna har hentet inn foredragsholdere fra Danmark, Nederland og Finland som deler sine erfaringer fra store utviklingsprosjekt i sentrale industriområder i andre europeiske land.

– På Nyhavna har vi en unik mulighet til å utvikle en bærekraftig bydel. Vi har nærheten til vann, naturområdene på Lade, en unik kulturhistorie, spennende byrom, et rikt kulturmiljø og folk som engasjerer seg for området. Vi ønsker å inviterer til en felles diskusjon om hva som må til for å lykkes, og hvilke utfordringer vi står ovenfor, forteller Solhaug Næss. – Seminaret er imidlertid ikke en diskusjon om hvor havna skal ligge, og heller ikke et folkemøte, men en dag for å se på hvilket potensial Nyhavna har som arena for nyskaping i fremtiden.

Både formiddagsseminaret og kulturarrangementene på kvelden er gratis og åpen for alle.

Praktisk informasjon

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?