Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Nye Kongens gate klar til bruk

Del denne artikkelen

Denne siden av Kongens gate får i alt fem nye trær. To av de gamle er blitt stående, og nordsiden får til sammen sju trær.

Den er blitt bredere, grønnere og kan tas i bruk til arrangement. Kongens gate er sentrums nye byrom hvor folk som er på farten til og fra Torvet kan ta en pust i bakken.

Tekst
Tine Nilsen
Foto
Trondheim kommune

Første byggetrinn i Torvet-prosjektet er ferdig! Kongens gate mellom Prinsenkrysset og Torvet er blitt grønnere og fortauene betydelig bredere enn før oppgraderingen som startet høsten 2017.

Der hvor det før lå brostein er det nå lagt altaskifer. Brosteinen gjenbrukes i møbleringssonen utenfor, og der hvor det før kjørte biler, kan du nå ta en pust i bakken på en av flere nye trebenker.  Denne sonen har også fått nye trær som omkranses av stauder, noe som gjør at hele gateløpet fram til torvflata framstår som grønn og frodig.

– Denne delen av Kongens gate ble fin og vi er svært fornøyd, sier prosjektleder for Torvet, Marit Solum.

Les også: Ruster Torvet for de neste hundre årene
Les mer: Slik testes skiferen som skal pryde det nye Torvet

  • Anleggsgartnerlærling i full sving med å plante stauder rundt de nye trærne på Torvet.

  • Denne siden av Kongens gate får i alt fem nye trær. To av de gamle er blitt stående, og nordsiden får til sammen sju trær.

  • Den gamle trerekka er flyttet og fortauet har blitt betydelig bredere. Der hvor det før var trær og brosteinsdekke er det nå lagt altaskifer.

  • Kongens gate har blitt et nytt og godt byrom flere allerede har tatt i bruk. Nye benker, trær og stauder sørger for fin atmosfære.

Forlengelse av Torvet

Opprustingen av den vestlige delen av Kongens gate mot Torvet er en viktig del av det omfattende arbeidet med å fornye hele Torvet. Gata ligger sentralt plassert mellom bussgata Prinsens gate og byen. Kollektivknutepunktet i Prinsenkrysset er stoppested for mange som besøker Torvet.

For å gjøre adkomsten lettere er fortauene gjort bredere og trerekka er flyttet lenger fram. Før ombyggingen sto trerekka tett inntil bygningene og fortauet var smalt. I tillegg kastet trærne en god del skygge inn mot fasadene.

– Dette området har i utgangspunktet de beste klimatiske forholdene med god sol og lite vind. Ved å flytte trerekka og gjøre fortauene bredere mener vi dette vil ha en positiv effekt på bylivet da fasadene blir mer attraktive for opphold. Gata blir en forlengelse av Torvet og kan også brukes til arrangement, sier Solum.

Les alt om Torvet på nettsiden www.torvetitrondheim.no

Sykkelparkering og nytt toalett

I denne delen av Kongens gate vil du også finne nye sykkelstativer, både til din egen sykkel og bysykler. Sykkelstativene er plassert på begge sider av gata, i samme sone som trær og benker.

Stasjonen for bysykler kommer utenfor Trondheim Torg, men blir ikke ferdigstilt ennå. Her er det også bygget et nytt offentlig toalett som erstatter det som tidligere sto i Munkegata.

  • På begge sider av Kongens gate har det kommet nye og etterlengtede sykkelstativ for alle som ferdes på to hjul.

  • I Kongens gate finner du nå en av byens mange stasjoner for de nye bysyklene.

Gatevarme = isfrie fortau

I tillegg til nye gate- og fortauslinjer har denne delen av Kongens gate fått nytt vann- og avløpssystem, samt annen teknisk infrastruktur som drenering, fordrøyningsbasseng og gatevarme. Et snøsmelteanlegg vil sørge for at kant – og gangsoner, samt fortauene i Kongens gate mellom Prinsenkrysset og Torvet, holdes isfrie. Det blir lagt til rette for at også hele torvflata kan holdes isfri i perioder.

Det er fortsatt mulig å kjøre inn Kongens gate og ned Bersvendveita.

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?