Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Nytt lys skapte stemning i Midtbyen i mørketida

Del denne artikkelen
Lyssatte bryggefasader skapte et helt nytt inntrykk av byrommet Nidelva på kveldstid i november.

Lyssatte bryggefasader skapte et helt nytt inntrykk av byrommet Nidelva på kveldstid i november. Sven-Erik Knoff

– Lys på bryggefasader i Kjøpmannsgata skaper stemning på kvelden. Det er i alle fall hovedtilbakemeldingen etter lystesten i november.

Tekst
Grete Kristin Hennissen
Foto
Sven-Erik Knoff/Midtbyen management

Hvert år belyses byrommene i Trondheim sentrum til jul og mørketid, men i november i år kunne vi se Midtbyen i et helt nytt lys. Da testet kommunen mørketidsbelysning av bryggene langs Nidelva.

Dette var første gang i historien vi kunne se de ikoniske bryggene i Trondheim lyssatt.

Trondheim kommune testet ut lyssettingen av Kjøpmannsgata og bryggefasader langs elva som en del av en større lysplan for Nidelva og kanalen. I tillegg ønsket kommunen å få tilbakemelding på lyssettingen.

Nyttige tilbakemeldinger
Seks av ti som svarte på undersøkelsen synes kveldssituasjonen med lyssatte bryggefasader var stemningsfull. Like mange mener de vil bruke områdene mer om kvelden dersom det var bedre belysning. Over halvparten ønsker at fasadebelysningen skal være tent en eller flere timer hver kveld.

Byutviklingsprosjektet En blå tråd i Trondheim kommune hadde prosjektledelsen for prøvebelysningen. Testen skal evalueres sammen med tilbakemeldinger fra alle berørte, og eventuell løsning utredes i full bredde. I tillegg lagde Trondheim kommune, i samarbeid med lyskonsulentene i Zenisk, en spørreundersøkelse om lystesten.

– Dersom fasadebelysning for bryggerekken foreslås gjennomført, skal løsning for hver bygning med beboere evalueres og testes spesifikt, forteller prosjektleder for En blå tråd og lystesten, Kristin Solhaug Næss.

Carl Johans gate i Midtbyen fikk ny stemningsfull lyshimmel denne vinteren.

Carl Johans gate i Midtbyen fikk ny stemningsfull lyshimmel denne vinteren. Foto: Midtbyen management

Lyshimmel over Carl Johan
Et annet sted i Midtbyen er en av de fineste handlegatene blitt enda hyggeligere å besøke i mørketida. En gatehimmel full av stjerner strekker seg i bølger langs hele Carl Johans gate.

Lyshimmelen blir fra i år en fast del av mørketidsbelysningen som skaper stemning i Midtbyen fra november til og med februar.

– Gata med populære butikker, restauranter og utesteder er betydelig kortere enn sin navnebror i hovedstaden, men i opplevelser per meter kan den absolutt måle seg, sier Kirsten Schultz, som er ny daglig leder i Midtbyen management.

Et av de flotteste julemarkedene i Europa
En eventyrlig førjulsverden utspant seg på Torvet da det tradisjonelle Julemarkedet i Trondheim fant sted fra 9. til 18. desember 2016.

Den tradisjonsrike britiske avisen “Daily Telegraph” listet julemarkedet i Trondheim som et at de flotteste i Europa i fjor. Listen består av 16 spesielt utvalgte julemarked i elleve forskjellige land.

Julemarkedet i Trondheim er et av Europas flotteste, ifølge britisk avis. Det er lett å si seg enig i.

Julemarkedet i Trondheim er et av Europas flotteste, ifølge britisk avis. Det er lett å si seg enig i. Foto: Midtbyen management

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?