Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Hvor vil du ha en ny benk?

Del denne artikkelen
Familien fra Fosen syntes det var veldig greit å finne noen benker å sette seg ned på mens de ventet på at toget skulle gå fra sentralstasjonen. Fra venstre: Helene Refsnes Nylænde, Oda Johanne Refsnes Løvseth, Willgunn Yttereng og Anders Refsnes.

Familien fra Fosen syntes det var veldig greit å finne noen benker å sette seg ned på mens de ventet på at toget skulle gå fra sentralstasjonen. Fra venstre: Helene Refsnes Nylænde, Oda Johanne Refsnes Løvseth, Willgunn Yttereng og Anders Refsnes. Geir Hageskal/Trondheim kommune

Fjorårets byromsundersøkelser viser at folk savner flere benker. Det vil Trondheim kommune gjøre noe med. Nå kommer det snart flere benker – og vi vil ha benkeforslag fra deg!

Tekst
Grete Kristin Hennissen
Foto
Geir Hageskal/Trondheim kommune

De første benkene i prosjektet er de 15 blå benkene som ble plassert langs kanalen nå i sommer. Trondheim2030 møter en familie som har satt seg ned på to av de nye, blå benkene utenfor Trondheim sentralstasjon.

– Det var hun som la seg her først, så satte jeg meg ned i fotenden, sier Oda Johanne Refsnes Løvseth og peker smilende på kusinen Helene Refsnes Nylænde.

Nylænde er fra Sarpsborg og er på tur hjemover etter familiebesøk på Stjørna i Fosen.

– Det var veldig bra å ha en plass å sette seg ned, sier Willgunn Yttereng. – Vi kom inn med Hurtigbåten fra Fosen, og det er en stund til toget går sørover. Nå har vi sittet og sett på alle de fine, gamle båtene.

<strong>Blid på blå benk: </strong> Kommunaldirektør byutvikling, Einar Aassved Hansen, på en av de blå benkene som står langs kanalen utenfor Trondheim sentralstasjon. Benkene ble innkjøpt som et spleiselag mellom prosjektet En blå tråd og byromsmidler i Trondheim kommune. Foto: Nadja Sahbegovic/Trondheim kommune

Blid på blå benk: Kommunaldirektør byutvikling, Einar Aassved Hansen, på en av de blå benkene som står langs kanalen. Benkene ble innkjøpt som et spleiselag mellom prosjektet En blå tråd og byromsmidler i Trondheim kommune. Foto: Nadja Sahbegovic/Trondheim kommune

Vil at folk skal bruke sentrum mer

Kommunaldirektør byutvikling Einar Aassved Hansen er glad for at familien fra Fosen har hygget seg med å sitte på benkene langs kanalen.

Han har en klar agenda med at Trondheim kommune skal kjøpe inn flere benker til byen:

–  Vi vil at folk skal bruke Trondheim sentrum enda mer, og oppholde seg der lenger. Vi erfarer at at folk savner steder å sette seg ned for å slappe av, nyte den flotte byen vår og se på det yrende livet i Midtbyen og resten av sentrum.

<strong>Vil ha benkeforslag: </strong> Kommunaldirektør byutvikling, Einar Aassved Hansen, slår av en benkeprat med tre byplanleggere i Trondheim kommune: (fra venstre) Kristin Solhaug Næss, Nadja Sahbegovic og Grete Kristin Hennissen. Gjennom et stort spleiselag skal de kjøpe inn mange nye benker til sentrumsområdene i Trondheim, og nå vil de ha forslag til hvor. Foto: Geir Hageskal/Trondheim kommune

Vil ha benkeforslag: Kommunaldirektør byutvikling, Einar Aassved Hansen, slår av en benkeprat med tre byplanleggere i Trondheim kommune: (fra venstre) Kristin Solhaug Næss, Nadja Sahbegovic og Grete Kristin Hennissen. Gjennom et stort spleiselag skal de kjøpe inn mange nye benker til sentrumsområdene i Trondheim, og nå vil de ha forslag til hvor de bør plasseres. Foto: Geir Hageskal/Trondheim kommune.

Foreslå benkeplassering i kartet

Før kommunen setter flere nye benker i bestilling ønsker vi innspill fra byens befolkning på hvor de nye benkene bør komme.

I hvilke byrom mener du det trengs en ny benk? Sett en nål i kartet og kommenter!

Benker er et stort savn

Bakgrunnen for det store innkjøpet er byromsundersøkelsen Trondheim kommune gjennomførte i september 2016. I byromsundersøkelsen, som var en oppfølging av byromsstrategien, stilte kommunen forbipasserende spørsmålet: Hva skulle vært her for at du skulle brukt byrommet mer?

Det gjennomgående svaret blant de 680 som ble intervjuet er at folk ønsker seg flere benker.

Forbipasserende i byrommene i Trondheim sentrum vil ha flere benker. Her er svarene fra byromsundersøkelsene i Kongens gates allmenning i september 2016.

Forbipasserende i byrommene i Trondheim sentrum vil ha flere benker. Her er svarene fra byromsundersøkelsene i Kongens gates allmenning i september 2016.

Kanskje ikke så rart. Offentlige benker er viktig, som et supplement til de sitteplassene serveringsstedene tilbyr, fordi

  • de er for alle.
  • møblering og mennesker gjør at byen fremstår mer attraktiv.
  • eldre og andre med nedsatt mobilitet skal orke å bevege seg i byen.
  • foreldre skal kunne følge med barna sine.
  • folk skal orke å være i byen over tid.
  • alle skal ha råd til å oppholde seg i byen.

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?