Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Gå ikke glipp av hendelser på Nyhavna!

Del denne artikkelen

Velkommen! Ta med familien og bruk en eller flere dager på Nyhavna - der mer enn 50 ulike små arrangementer er klare for å ta i mot små og store. Her er noe for alle og alt kan skje på Nyhavna! Foto: Wil Lee-Wright/Hendelser på Nyhavna

9. juni ønsker vi å fylle Nyhavna med byliv, og da trenger vi deg! Det blir noe for liten og stor; åpne verksteder og atelier, havneaktiviteter, teater og auksjon, konserter, utstillinger, debatter, nye byrom.

Tekst
Turid Helle

Det forteller Nadja Sahbegovic, byutvikler i Trondheim kommune og en av initiativtakerne bak Hendelser på Nyhavna.

− Tidligere arrangement på Nyhavna har vært svært godt mottatt og jeg vil rose alle kulturaktørene som er helt fantastiske å samarbeide med. De har et stort hjerte for Nyhavna og viser villig fram både virksomheten sin og engasjementet for bydelen, sier hun.

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Trondheim kommune

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Trondheim kommune

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Trondheim kommune

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Turid Helle

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Turid Helle

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Turid Helle

 • Hendelser på Nyhavna 2016. Foto: Turid Helle

I 2018 er aktivitetene utvidet med program over fire dager. Hoveddagen er 9. juni, men det skjer saker og ting både 7., 8. og 10. juni. Her er Nadja Sahbegovics anbefalinger:

Seminar om byutvikling på Nyhavna 7.6

Trondheim står ovenfor en unik mulighet til å utvikle en fremtidsrettet og særegen bydel ved vannet. Som byutvikler er jeg spesielt opptatt av gode prosesser som leder til utvikling av en særegen og sentrumsnær bydel. Arrangementet er et samarbeid med Trondheim Havn, NTNU og Trondhjems arkitektforening. Påmelding her.

Hun håper på gode diskusjoner og innspill til videre arbeid – og ser fram til å høre erfaringene fra havneutvikling av Nordhavnen og Papirøen i København – og fra det nasjonale Bylivssenteret. Og at samtaler fortsetter i etterkant av seminaret – i de tøffe lokalene i Dora – mot sjøsiden.

Mitt tips er å se hva arkitektstudentene drømmer om kl 18 og deretter bli med på seminaret kl 19 i Dora. Vi sees!

Teaterforestilling i Garage 8.6

Cirka teater sin teaterforestilling i lagerbygningen i Strandveien 94 er verdt å få med seg. Garage handler om maskiner, mekanikk, to menn og ei høne – og passer for liten (fra 10 år) og stor. Handlingen foregår i et mekanisk verkstedsmiljø. Her møter vi hverdagen til to mekanikere i møkkete kjeledresser som lever enkle liv. De er lidenskapelige og nysgjerrige med en sterk fasinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer.

De som kjenner oppsetningene til Cirka Teater vet at dette blir både teknisk fasinerende og morsomt! Forestillingen vises torsdag, fredag og lørdag.

Byliv! 9.6

Ta med barna og kom tidlig! Det skjer så mye – så her er det bare å lese programmet og plukke. Du trenger hele dagen på Nyhavna!

 • Vil du lære mer om havnebyen Trondheim? Trondheim Havn har i år havneaktiviteter med maritimt quiz og rebusløp
 • Vil du ta med dra hjem med et fly eller en kjempeblyant på tre meter? Cirka Teater har ryddet og auksjonerer bort mange spennende saker og ting
 • Ulf Risnes og Motorpsykkel inviterer til konsert på Strandveikaia
 • Rambøll har laget pop-up park med aktiviteter for barn/familier
 • Arkitektstudenter inviterer til en deltagende utstilling, mens trekunstner Erlend Leirdal inviterer barn til verkstedet sitt for å bygge trebåter
 • Spise reker på kaia fra M/S Bjørnvåg

I år skjer det også ting langs kanalen. Kystens dag tilbyr aktiviteter på Krigsseilerplassen og Fosenkaia.

Utforsk Nyhavna 10.6

Noe du ikke rakk – eller har du lyst på litt mer av den gode opplevelsen? Noen muligheter er det også søndag, til å utforske huler og rom i Verkstedhallen, Cirka teaters oppsetning som går alle dager. Du kan også utforske Dora innvendig, besøke et atelier eller se på arkitektstudentenes arbeider.

Du finner hele PROGRAMMET her

Velkommen!!

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?