Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Levende by

Bysykkel – bra for deg, bra for Trondheim, bra for miljøet

Del denne artikkelen
Åse Karen Søreng med bysykkel ved Bybrua

Bra for alle: - Bysyklene gjør det lettere å ta miljøvennlige transportvalg. Det er bra for Trondheim, bra for miljøet og bra for alle brukerne, sier prosjektleder Åse Karen Søreng i Trondheim kommune. (Foto: Ingunn Grøtte)

Bysykkeltilbudet i Trondheim blir stadig bedre. Hele 750 sykler står til disposisjon for deg og disse kan hentes og parkeres på 67 stasjoner spredt over store deler av byen.

Tekst
Ingunn Grøtte

Sesongen 2021 åpnet 7. april og selv om våren har vært ganske kald og mange har holdt seg hjemme på grunn av koronarestriksjoner, så har mange allerede tatt i bruk syklene. Per 25. mai har vi allerede passert 30.000 bysykkelturer.

Bruk knappen på styret

Nytt i år er at vi ofte bruker knappen på styret når vi skal hente ut sykkel. Appen gir beskjed om hva du skal gjøre.
– Det handler om at sykkelen på en måte har gått i dvale. Det er først i år vi opererer på 4G/5G, og det krever mer strøm. Hvis sykkelen har stått en stund ubrukt, går den i dvale og da må vi “vekke” den ved å trykke på knappen. Det kan da ta opp til 40 sekunder før den løses ut. Følger du med på telefonen, så får du beskjed, forteller Øyvind Olsen som er ansvarlig for drift i Trondheim Bysykkel AS.

Tre nye stasjoner i 2021

Du kan i dag hente ut sykkel på hele 67 steder i byen. Helt fra Sluppen i sør til Ilsvika i vest og til Lade og Strindheim på den andre siden av byen. I 2021 er det åpnet ytterligere tre nye stasjoner. Disse finner du på Tempe, i Holtermanns veg 1 og på Rosendal.

På Trondheim Bysykkels kart kan du som bysykkelbruker hele tiden se oppdatert informasjon om hvor bysykkelstasjonene er, hvor mange sykler som er tilgjengelige og hvor mange ledige plasser det er for å parkere sykkel.

For mange som bor eller oppholder seg mye i bysykkelområdet, kan det være lettere å bruke bysykkel

enn å eie egen sykkel.

Gratisuke siste uka i mai

Åse Karen Søreng er prosjektleder for ordningen i Trondheim kommune og er veldig glad for at Trondheim har et slikt tilbud.
– Bysykkeltilbudet er et veldig godt tilskudd til byens transporttilbud. Vi startet utbyggingen av dette bysykkelsystemet i 2018. I år er det ferdigetablert i henhold til kontrakt med Clear Channel Norway AS om reklamefinansierte bymøbler. Det er bra for Trondheim, bra for miljøet og bra for alle brukerne. Bysyklene gjør det lettere å ta miljøvennlige transportvalg. For mange som bor eller oppholder seg mye i bysykkelområdet, kan det være lettere å bruke bysykkel enn å eie egen sykkel. Da slipper man å tenke på vedlikehold og hvor du skal plassere sykkelen din for å være trygg for sykkeltyver.

trondheim bysykkel feirer tre år med ballonger

Gratisuke: Dagens bysykkeltilbud har nettopp fylt tre år og tilbudet er stadig blitt bedre med flere sykler og stasjoner. Siste uka på mai, fra 24. til 30. mai er det gratisuke – alle kan få prøve bysykkel en hel uke. (Foto: Trondheim Bysykkel)

Å bruke bysykkel kan for noen være et godt alternativ til kollektivtransport, for andre et godt supplement. Trondheim bysykkel samarbeider blant annet med Miljøpakken og AtB om prosjektet hjem-jobb-hjem. I år er det innledet et samarbeid med SJ Nord. De som kommer med tog til Trondheim og er SJ Prio-medlem får mulighet til å prøve bysykkel gjennom et gratis dagspass. Et annet tilbud ingen bør gå glipp av, er gratisuka den siste uka i mai!

Bysykkel for bedrifter

Det er også mulig å gi bysykkelbruk i gave til ansatte, gjester eller besøkende for bedrifter. Det kan være et godt alternativ til buss eller drosje når ansatte skal ut på møter i sentrum. Når bedriften har opprettet en konto, kan bedriften selv generere verdikoder og distribuere disse via e-post eller sms til de en ønsker. Bruker må laste ned appen, godta vilkårene og registrere seg før verdikoden kan benyttes. Bedriften belastes kun for aktiverte koder og kan fra i år velge om en ønsker å få faktura eller bli belastet via kredittkort.

Har du lest disse sakene?