Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Litt smarter

Klimaforslag søkes – nå har du sjansen!

Del denne artikkelen
Inviterer til idédugnad for å få forslag til klimatiltak

Inviterer til idédugnad: Dialog og samhandling om gode klimatiltak er nødvendig for å nå klimamålene. Foto: Chin-Yu Lee

Har du eller dere et godt forslag til klimatiltak i byen? Den beste ideen får 100.000 kr i tilskudd fra Trondheim kommune!

Tekst
Kristin Solhaug Næss

Trondheim har ambisiøse klimamål. Høsten 2020 inviterer Trondheim kommune til idédugnad for klimatiltak, og alle med et godt forslag til gode klimatiltak kan være med i konkurransen om økonomisk støtte til å teste ut idéen. 

– Vi trenger aktive innbyggere for å nå målene, forteller Chin-Yu Lee som er prosjektleder for Climathon Trondheim.

Hun sier det trengs både små og store tiltak for å hanskes med klimautfordringene, og det er mange som ønsker å bidra. Samtidig sitter ikke politikerne og kommunen på alle svarene. Det er mange gode ideer og tiltak som ofte blir diskutert rundt middagsbordet, men aldri blir satt i gang. Det ønsker vi i kommunen å gjøre noe med.

Erfaringene fra  “Climathon for innbyggere” vil derfor danne grunnlag for utforming av tilskuddsordningen “klimamillionen”, som skal støtte gode klimatiltak.

ElektronikkPå Fiksefest ble utrangerte datamaskiner gjort om til nettlesere, ledninger loddet og ikke misnt ble det gitt mange gode råd om hvordan man kan reparere det man har . Foto: Unni Skoglund

Elektronikk: På Fiksefest ble utrangerte datamaskiner gjort om til nettlesere, ledninger loddet og ikke minst ble det gitt mange gode råd om hvordan man kan reparere det man har. Foto: Unni Skoglund

Ønsker mange søknader

Prosjektlederen håper mange vil sende inn forslag innenfor ett av temaene bærekraftig forbruk og sirkulær økonomi, klimavennlig transport eller fornybart og effektivt energisystem.

– Konkrete eksempler på temaene er for eksempel bytting, gjør gammelt til nytt, hvordan motorisere sykkelen selv eller produksjon av solenergi i private bygg, forteller Lee.

Se flere eksempler på klimatiltak under #littsmarter

Trenger du mer inspirasjon?

Har du begynt å skissere ditt forslag og ønsker å komme i dialog med oss i Trondheim kommune? Da kan du ta en digital drop-in chat 17., 18.  eller 19. november mellom kl 11.00-12.00.

Du kan også la deg inspirere av det gode arbeidet som andre gjør. Da kan du besøke en av disse møteplassene:

  • Bøker & bylab på Elgeseter, 17.00-18.00, tors 5.11
  • Lager 11 på Sluppen, 17.00-18.00, tors 12.11
  • Skipperkontoret på Nyhavna, 17.00-18.00, tors 19.11

Se mer detaljert info.

Lett å leve miljøvennlig

Et av de sentrale klimamålene i Trondheim er at byen vår skal være en bærekraftig by, der det er lett å leve miljøvennlig for innbyggerne, forteller Lee.

– Da trenger vi at både innbyggere og næringsliv i Trondheim engasjerer seg. Det kan gjøre Trondheim til et forbilde og en samarbeidsarena for grønn verdiskaping og utvikling av klimavennlige teknologi og levemåter, avslutter prosjektlederen.

Les mer om klimaplanen og klimaarbeidet i Trondheim kommune.

Har du lest disse sakene?