Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Litt smarter

– Tenk, skiutstyr helt gratis!

Del denne artikkelen
Bettina viser frem skiene hun har lånt

Fornøyd låntaker:Bettina Baggenstos fra Sveits er på besøk hos kjæresten sin. Noen fridager skal nytes i langrennsløypene på Nerskogen med lånt skiutstyr. – Gratis utlån av sportsutstyr er et supert tilbud, sier Bettina fornøyd.

– Det er helt supert å kunne låne skiutstyr – til og med helt gratis, sier Bettina Baggenstos (27). Hun får ikke fullrost utlånsordningen til Strinda Frivilligsentral.

Tekst
Knut Okkenhaug
Foto
Knut Okkenhaug

Bettina har tatt turen til utlånssentralen på Voll gård, noen dager før den trønderske vinterferien skal starte. 27-åringen fra Zürich i Sveits er henrykt over at det fortsatt er skiutstyr å oppdrive for henne og kjæresten Melvin. Gratis utlån av vintersportsutstyr fra utlånssentralen på Strinda Frivilligsentral kom hun over på nettet. De to har tenkt seg til Nerskogen på noen dagers hytteferie. Og ettersom han er student fra Tyskland og hun på besøk fra hjemlandet Sveits, har ingen langrenns-utstyret sitt her i Trondheim. 

Flere utlånssentraler

Daglig leder av Strinda Frivilligsentral, Anne Karin Nilsen er den som har funnet frem det rette utstyret for Bettina. Sentralen er åpen hver onsdag i vinterhalvåret, fra den første skøyteisen har lagt seg. I år er siste utlånsdag  onsdag 24.mars, med innlevering uka etter. Her kan du sjekke hvor de andre utlånssentralene i Trondheim er, og hva de tilbyr.

lån av sportsutstyr

Rett utstyr: Daglig leder av Strinda Frivilligsentral, Anne Karin Nilsen, finner frem rett type ski til Bettina som også tar med skiutstyr til kjæresten sin.

Sentralen på Strinda har fått midler fra kommunen til å kjøpe inn nytt utstyr, men når de trenger påfyll av utstyr sjekker de gjerne Finn.no først.

utstyrsbod med sportsutstyr

Til låns: I Strinda utlånssentral finnes det skiutstyr, skøyter, alpinhjelmer og til og med fjellpulker til utlån.

I tillegg har også en rekke enkeltpersoner bidratt med å donere utstyr de selv skal bytte ut. Hvis utstyret er i god nok stand går det inn i låneutvalget.

Pågang

Uka før vinterferiestart er det ekstra pågang. Denne onsdagen var det kø ved åpning, men smittevernet er ivaretatt; bare en låntaker får komme inn av gangen, og innlevert utstyr blir grundig desinfisert.  

skrivesaker på et bord

Orden i skrivesakene: Ingenting overlates til tilfeldighetene når frivilligsentralen utøver smittevern. Brukte penner legges i kurven til desinfisering .

Utlånssentralen på Voll startet opp i desember 2013. Siden den gang har de bygd seg opp med stadig mer utstyr. I dag har de 320 enheter til utlåns; skøyter, langrennsutstyr, noen alpinhjelmer og to fjellpulker. De fleste som kommer innom er foreldre til skoleelever som skal på skidag, studenter eller andre som har behov for vintersportsutstyr.

Vil ut i friluft

– I disse koronatider merker vi pågangen. Folk vil ut i friluft, røre på seg. Uteaktivitet er i vinden som aldri før,  sier Anne Karin Nilsen.      

jente med ski

Nettsøk: Bettina Baggenstos fra Sveits kom over Strinda Frivilligsentral sitt tilbud på nettet.

Utenfor utlånsbua har Bettina fisket frem en skipose som hun legger ski og staver i. Det meste skulle ligge til rette for et vellykket opphold i preparerte løyper på Nerskogen.

Har du lest disse sakene?