Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Min bydel

24 timers maraton med klimainnovasjon

Del denne artikkelen
NTNU og Trondheim kommune oppfordrer alle innovatører med gode ideer til å melde seg klimamaraton hos DIGS. Meld deg på nå for å sikre seg plass. Påmeldingsfristen er 15. oktober. Bildet er fra fjorårets Climathon på DIGS.

NTNU og Trondheim kommune oppfordrer alle innovatører med gode ideer til å melde seg klimamaraton hos DIGS. Meld deg på nå for å sikre seg plass. Påmeldingsfristen er 15. oktober. Bildet er fra fjorårets Climathon på DIGS. Carl-Erik Eriksson/Trondheim kommune

I slutten av oktober skjer et spennende verdensomspennende arrangement i Trondheim – Climathon – og du kan delta.

Tekst
Tove Skjegstad

Er du student, gründer, ansatt eller bare en vennegjeng som har lidenskap eller evne til å finne løsninger? En smart by må være bærekraftig og klimarobust – og vi trenger gode klimaløsninger for framtida. Vi trenger dine ideer!

27. oktober går startskuddet for Climathon, et nokså spesielt “24-timers maraton” med idémyldring om klimaløsninger for alle byens innovatører. I Trondheim vil dette foregå på DIGS i Olav Tryggvasons gate 30.

Ny energiteknologi i eksisterende bymiljø

Trondheim er en historisk by med et stort antall kulturminner og vernede bygninger. De fleste bygg som vi skal ha i framtida er allerede bygget. Nye, spennende teknologier utvikles stadig, og det er viktig å ta dem i bruk også i historiske bygg og bydeler.

Årets Climathon er et samarbeid med Byantikvaren og deres prosjekt “Vitalisering av veiter og gårdsrom i Trondheim”, som har mål å trekke folks oppmerksomhet mot noen relativt ukjente byområder.

– Gamle bygninger og ny teknologi har plass til hverandre, slår byantikvar i Trondheim kommune Mette Bye fast.

Ny energiteknologi i eksisterende bydeler og bygg er tema for årets Climathon. Valget falt på kulturmiljøet i Brattørveita i Midtbyen som case. Her fra årets Kulturnatt i Brattørveita. Foto: Ingrid N. Halvorsen

Ny energiteknologi i eksisterende bydeler og bygg er tema for årets Climathon. Valget falt på kulturmiljøet i Brattørveita i Midtbyen som case. Her fra årets Kulturnatt i Brattørveita. Foto: Ingrid N. Halvorsen

Historisk by og teknologihovedstad

En kontinuerlig innsats med gode energi- og klimaløsninger er også nødvendig i jobben med bevaring av bymiljøet og for å sikre framtida til vår verdifulle kulturarv.

Klimarådgiver i Trondheim kommune Chin-Yu Lee er i år, som i fjor, prosjektleder for Climathon. Chin-Yu Lee er glad for at energi er tema for årets Climathon.

– Trondheim har alle forutsetninger til å gå foran. Vi er en historisk by samtidig som vi er Norges teknologihovedstad. I tillegg til Climathon og veiter og gårdsrom i Midtbyen, er vi også i gang med å koble Nidarosdomen på energiarbeidet, forteller Chin-Yu Lee.

Smartbyen Trondheim

Så langt har omtrent 230 byer meldt seg på årets Climathon. Trondheim skal samarbeide tett med Limerick i Irland.

– Begge byer skal samarbeide på en stort smart cities-søknad om fyrtårnsbyer i EU-programmet Horizon 2020, forklarer Chin-Yu Lee.

Climate-KIC

Den internasjonale arrangøren bak den globale klimadugnaden Climathon er Climate-KIC, som er Europas største offentlig-private innovasjonsrettede partnerskap med fokus på klimaendringer.

Climate-KIC er opptatt av lokal innsats som tiltak mot de globale klimaendringene. NTNU var Norges første medlem i Climate-KIC. Trondheim kommune ble medlem våren 2017.

NTNU bærekraft er, sammen med Technoport og Trønderenergi, Trondheim kommunes samarbeidspartner for Climathon Trondheim 2017. PhD-stipendiat Paritosh Deshpande har tatt på seg en koordinerende rolle for markedsføring og rekruttering til Climathon på NTNU. Han var selv deltaker på Climathon i fjor og laget hans kom på andreplass.

Både Chin-Yu Lee og Paritosh Dehpande har mange gode minner fra fjorårets arrangement og gleder seg til en ny runde med intens innovasjonsmaraton.

Meld deg på og få mer informasjon om arrangementet på nettsiden https://climathon.climate-kic.org/trondheim

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?