Trondheim 2030

Hei! Vi ser du bruker Internet Explorer

Microsoft har sluttet å oppdatere sikkerheten til Internet Explorer og anbefaler at man bruker Microsoft Edge istedet. På dette grunnlaget er ikke denne nettsiden optimalisert for Internet Explorer. Vi anbefaler at du åpner nettsiden i en annen nettleser.

Les mer her.

Min bydel

Slik ser arkitektene for seg byrommene rundt bryggerekka

Del denne artikkelen
Ideer til Kjøpmannsgata: Byplanleggerne Maria Nervik, Amund Rolfsen og Mari Folven ønsker velkommen til utstilling i Olavskvartalet i sommer.

Ideer til Kjøpmannsgata: Byplanleggerne Maria Nervik, Amund Rolfsen og Mari Folven ønsker velkommen til utstilling i Olavskvartalet i sommer. Trondheim kommune

– Det har kommet inn mange fine forslag, og vi ser at mange har jobbet veldig mye med konkurransen. Det er vi veldig glade for, sier Maria Nervik, byplanlegger i Trondheim kommune.

Tekst
Grete Kristin Hennissen
Foto
Trondheim kommune

Nervik og kollegaene på byplankontoret åpner utstillingen om Kjøpmannsgata 28. juni kl. 15.00. Landskapsarkitekter og arkitekter fra hele Norden har sendt inn forslag til den åpne idékonkurransen om hvordan byrommene i Kjøpmannsgata kan utformes.

Utstillingen er i første etasje i Olavshallen i Olav Tryggvasons gate, og skal henge gjennom hele sommeren fram til lørdag 19. august.

Åpen internasjonal konkurranse

Bakgrunnen for utstillingen er at Trondheim kommune og Statens vegvesen arrangerte en åpen internasjonal plan- og designkonkurranse om Kjøpmannsgata i vår. Konkurransen «Mellom byen og elva» skal legge til rette for nytt liv til gata og vollen ved den karakteristiske bryggerekka langs Nidelva i Trondheim.

Innleveringsfristen var 15. juni og det har kommet inn 27 forslag. Byplanlegger Nervik er svært fornøyd med resultatet av konkurransen:

– Det har kommet inn veldig mye forskjellige ideer og et vidt spekter mellom store og små endringer, slik at vi har godt utgangspunkt for å velge hvor store inngrep vi ønsker å gjøre i et så viktig historisk område som Kjøpmannsgata.

Juryen vil gå gjennom alle forslagene og utpeke vinneren i løpet av august. Vinnerforslaget blir presentert under Trekonferansen “Wood-based zero cities” som arrangeres i Trondheim. Offentliggjøring av vinnere blir på Clarion hotell Brattøra 28. september klokka 16.00.

Utstillingen henger midt i Olavskvartalet til 19. august.

Utstillingen henger midt i Olavshallen fram til 19. august.

Grunnlag for områdeplan

– Konkurransen skal gi innspill til områdeplanen som byplankontoret er i gang med og vinneren vil også få et oppdrag med å bidra inn med videre arbeid i Kjøpmannsgata, for eksempel med utredninger og illustrasjonsmateriale til områdeplanen, forteller Nervik.

Gjennom områdeplanen vil Trondheim kommune se på mulig ny bruk av bryggene i området, blant annet vil muligheten for boliger i bryggene være en viktig utredning. Samtidig ønsker kommunen og Statens vegvesen å få innspill på hva uterommene kan brukes til.

– De offentlige arealene rundt bryggene har stort potensial til å bli mer attraktive. Jeg ser for at meg at Kjøpmannsgata som får en utforming som gjør det attraktivt å være der, og lettere å komme seg til området og oppholde seg der enn det er i dag.

Amund Rolfsen er i full gang med å henge opp utstillingen i Olavskvartalet.

Amund Rolfsen er i full gang med å henge opp utstillingen i Olavshallen.

En gate for gående

Nervik ønsker at Kjøpmannsgata skal bli en av de gatene som man velge naturlig når man går fra gjennom byen fordi det er en gata der man trives som fotgjenger.

– I konkurransen har vi derfor invitert dyktige fagpersoner til å gi oss innspill på framtidig utforming og nye forbindelser i vollen, gata, allmenningene og parkene i Kjøpmannsgata.

Konkurransen arrangeres av Trondheim kommune og Statens vegvesen og er finansiert med midler fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Trondheim kommune og Statens vegvesen. Norske arkitekters landsforbund bistår i gjennomføringen av konkurransen.

Les mer om bakgrunnen for konkurransen i denne artikkelen.

Vil du ha de siste nyhetene fra Trondheim 2030?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Takk for din påmelding!

Saken plassert geografisk

AVLYST

Åpningstider

Kontakt

Telefon:

Munkvoll helse- og velferdssenter

Senior, Musikk

100,-

Les hele saken

Filtrer kart

Se alle saker på kartet

Har du lest disse sakene?